Veszprém

Szentháromság tér, Vár

Az ország egyik legszebb barokk tere a veszprémi Vár utca legimpozánsabb része. Számos szabadtéri rendezvénynek adott már helyet, mivel ez az utca legtágasabb része: az Érseki palotával szomszédos szakasz körülbelül 400 fő befogadására képes. Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy ez a Filmpiknik egyik legexkluzívabb helyszíne: a 18. századi épületek hangulata, és a város egyik legmagasabb pontjára behatoló kora esti fények még a lélegzetet is elállítják.

Hangvilla

A hajdani Séd mozi épülete a 2010-es évek elején újult meg, korszerű épületegyüttese mára a város egyik szimbólumává vált. Kulturális kínálata sokszínű: színházi előadásoknak, táncos programoknak, ismeretterjesztő beszélgetéseknek, és különböző alkotó közösségeknek ad otthont. Jelenlegi tevékenysége, és múltbeli funkciója egyaránt tökéletes Filmpiknik helyszínné teszi a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér - Veszprém-t - a vetítések egy részét a közel 500 főt befogadó színházteremben lehet majd megnézni.

Expresszó

A Hangvilla alagsorában kialakított kultikus szórakozóhely a város egyik legmenőbb koncert- és bulihelyszíne, fellépői bármelyik fővárosi klubban megállnák a helyüket. Irie Maffia, Punnany Massif, Bagossy Brothers Company, Anna and The Barbies - csak néhány név azok közül, akik már pengették a húrokat az Expresszóban. Hatalmas koncerttermükben több száz fő élvezheti majd a Filmpiknik vetítéseit.

Óváros tér

Nézzen körül a nyolcas alakú Óváros téren! Érdemes, hiszen szebbnél szebb műemlék épületek ölelik körül, ez a város szíve. Korábban piactérként használták, mára a legnépszerűbb fesztiválok egyik állandó helyszíne. A tér adja az otthonát a Filmpiknik Caffe szórakozó helynek a rendezvény ideje alatt.

Papírkutya

Veszprém új kultúrbisztrója.Számos korábbi élőzenei koncert színtere, kiemelkedő étel és ital kínálattal, mely ezúttal partner helyszíne lesz a Veszprém-Balaton Filmpiknik fesztiválnak. Látogass el és ismerkedj meg a stáb tagokkal, akik itt fogják energiával feltölteni magukat a rendezvény ideje alatt.

Balatonfüred

Tagore sétány

A Tagore sétány az északi part egyik legkedveltebb pontja, és szinte minden szezonban elhangzik a kérdés, hogy vajon honnan is ez az egzotikus elnevezés. A névadó nem más, mint egy indiai költő, Rabindranáth Tagore, aki 1913-ban irodalmi Nobel-díjat kapott, és életének egy szakaszát szívpanaszai miatt a füredi szanatóriumban töltötte. Gyógyulásának örömére fát is ültetett, és számos memoárjában, sőt verseiben is megemlékezik a városról, valamint az itt szerzett ismeretségekről. A sétány a Filmpiknik két szabadtéri helyszínének egyike, ahol a mozizás élményét csak fokozza a Balaton halk hullámzása, a természet közelsége, és a friss, tóparti levegő.

Vaszary Villa

Az egykori egyházi vezető Vaszary Kolos hercegprímás által épített nyaraló-villa Balatonfüred történelmi városrészében található. Ma a település meghatározó kulturális helyszíne, galériaként üzemel, de gyakran tartanak kávézójában irodalmi esteket is. A Filmpikniken a filmes szakma képviselői találkoznak majd itt, hogy a koronavírus-járvány alatti és utáni stratégiákról egyeztessenek.

Balaton Mozi

A térség legkedveltebb filmszínháza tavaly ősszel nagy átalakuláson esett át: a közel 160 férőhelyes terem új vetítővásznat, modernebb hangtechnikát, és kényelmesebb belső bútorzatot kapott. A hollywoodi remekműveket és díjnyertes művészfilmeket egyaránt vetítő moziban a Filmpiknik ideje alatt gyerekfilmeket, animációs alkotásokat, dokukat és nagy klasszikusokat is megnézhetünk. Többek között a János vitéz felújított változata, a FOMO és a Valan is látható lesz itt, sőt, közönségtalálkozókra is várunk majd.