Koncertek

A Filmpiknik Cafe & Bar

A Filmpiknik nem csak a mozizásról szól. Legalább olyan fontos, hogy a fesztivál kötetlen találkozóhelyet biztosítson a szereplőknek, filmgyártóknak és a közönségüknek egyaránt. A Filmpiknik Café éppen ezzel a céllal jött létre, hiszen koncertek és dj-k szórakoztatnak majd mindenkit, aki megéhezik, vagy szomjazik az Oliva wine & tapas bárban töltődhet fel.

Nyitvatartás a fesztivál ideje alatt 18 órától éjfélig.

Programok

Sunset dj set

Minden nap 18:00 és 21:30 között

Szept. 03., csütörtök / 22:30-tól - W.H. koncert

A WH formáció a mai zenei világba emeli Shakespeare szonettjeit és dalait. A megnevezés egy monogramot takar: Shakespeare nyomtatásban megjelent szonettjeit egy titokzatos Mr. W. H.-nak ajánlotta, kinek kiléte — akárcsak a szonettek tartalma — mindmáig viták tárgyát képezi.

A koncerteken keveredik az absztrakt hip-hop, a modern jazz, a spoken word, a kortárs improvizatív zene, a klangfarbe musik, a free jazz, és a különböző zenetörténeti utalások, a reneszánsz emberének íródott szókimondó, sokszor szexualitással áthatott szövegeken pedig a jelek szerint nem fogott az eltelt közel 450 év.

Sena Dagadu — ének / Márkos Albert — cselló / Gryllus Samu — basszusgitár / G. Szabó Hunor — dobok, basszusgitár

Szept. 04., péntek / 22:30-tól - VAN zenekar koncert

A zenekar alakulását a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmnek köszönheti. Az akusztikus hangzású, tapssal és füttyszóval hangszerelt zenei anyagot nagy sikerrel egyetlen egy rádió sem játszotta, kivéve egy szófiai kalózrádiót, amely 2015-ben egyetlenegyszer tévedésből majdnem bekeverte egy időjárásjelentés szignáljába. A zenekar ezt a kudarcot nagyon nehezen viselte, többen kiszálltak, majd visszajöttek anyagi okokra hivatkozva. Az ezt következő évek az indentitáskeresés jegyében teltek - igaz, több zenekari tag a mai napig tagadja, hogy tisztában lenne ennek a kifejezésnek a jelentésével. A 2016-os évben egy lengyel, csirkehússal foglalkozó cég belsős videójához írtak rockoperát, amit jogi okok miatt azonban soha nem adhattak ki. Bizonyos források azt állítják, hogy azok a dalok valójában a Rossz versek című film zenéjének átiratai, mások - mint Janek, a krakkói egyetem kutatólaborjának főkertésze - viszont azt, hogy nem.

Szendrey-Nagy Olivér - ének / Kálmán András - billentyűk / Koroknay András - basszusgitár

Burucs Szabolcs - dob / Lukács Roland - ütőhangszerek / Reisz Gábor - gitár

Szept. 05., szombat / 22:30-tól- Enikő Parti